Vanliga frågor

Vill du veta mer om våra produkter? Hör gärna av dig till oss på 0660-58 589 eller mejla oss på

info@bungypump.se

Vem kan använda BungyPump stavar?

BungyPump stavar passar de flesta, oavsett ålder, kön eller kondition.

Hur ställer man längden?

Håll med ena handen mellanröret och skruva motsols underröret tills det är lätt att dra ut det (på underröret sitter spetsen och gummifot). Justera längden på staven enligt skalan (rekommenderas höjd mellan midje- och bröstnivå), fixera inställningen genom att hålla med ena handen mellanröret och vrida underröret medsols tills det tar stop. Skruva inte på några svarta plastdetaljer, det ger ingen funktion.

Det går ej att fixera höjdinställningen, det bara snurrar runt.

Om underröret bara snurrar runt utan något stop innebär det att expander (låsning) har fastnat i fel läge. Skruva lös underröret (vrida det motsols) och dra ut det helt och hållet. På toppen av underröret sitter expander, kolla så att den inte sitter fast åt något håll. Den skall vara i fri läge och vara vridbar. Stoppa tillbaka underröret in i mellanröret, ställ in längden och vrida underröret medsols tills det tar stop.

Hur mycket effektivare blir min promenad?

Upp till 77% högre kaloriförbränning jämfört med vanlig promenad. Cirka 90% av kroppens muskler aktiveras vid användning av BungyPump stavar.

Kan jag byta spetsen på mina stavar?

Alla stavar går att renovera. Man byter spetsar genom att värma upp spetsen med plasthylsan som sitter på aluminium röret. När plasten blir varm drar du av hylsan. På samma sätt sätter du nya spetsar. Man värmer plasthylsan antingen med en vanlig värmepistol eller stoppa in den i kokande vatten i ett par minuter.

Kan jag byta fjädring på mina stavar?

Alla stavar går att renovera. Du kan förnya fjädring eller uppgradera dina stavar till högre motstånd. Du behöver en Renoveringssats som passar till din modell av stavar. Alla Renoveringssatser finns att beställa i webbshopen under Reservdelar. Instruktioner följer med.

Vilken längd ska jag ha på stavarna?

Vi rekommenderar höjden på dina stavar som är mellan midje- och bröst nivå. Anpassa höjden på stavarna så att det är bekvämt att gå och att dina axlar är avslappnade. Ställer du stavar för högt, finns det risk att du lyfter och spänner axlarna.

Vilken stav ska jag välja?

Till nybörjare, seniorer och rehabilitering rekommenderar vi 4 kg motstånd. Till dem som är redan aktiva eller vill gå snabbare ner i vikt eller vill få mer utmaning i sin träning - 6 kg motstånd. Till elitidrottare - 10 kg motstånd.

Reparerar ni stavar?

Vi erbjuder en total renovering av dina stavar (vi byter nästan allt på dina stavar) mot kostnad av 400 kr. I det priset ingår även frakt från oss till dig efter renoveringen. Du måste skicka dina stavar till oss själv.

Våra Återförsäljare

Kolla in våra produkter hos någon av våra återförsäljare

Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så god upplevelse som möjligt.

Ok, jag förstår!