"Väldigt nöjd med mina bungypump stavar."
Per-Olof
"Älskar mina BungyPump stavar, så sköna 6 kg."
Karin
"Fick bort mycket värk i både rygg och knä."
Hedwig
"Något av det bästa jag köpt!"
Marita
"De är skonsamma mot armar och nacke."
Susanne
"Har ett par Power... underbara."
Kjell Wilhelm
"Mycket bra träning för hela kroppen."
Sara
"Har haft mina stavar ca 13 år. Gillar de skarpt!"
Raili

Röster om bungypump

Bungy Pump stavar är ett fantastiskt alternativ för alla som gillar en meditativ promenad, men vill komma åt fördelarna med ett riktig träningspass. Du kan känna hur hårt dina muskler har jobbat nästa dag! De är enkla att använda samt mycket lätta och bekväma. De är också bra för promenader när man vill prata med vänner. Jag hade aldrig hört talas om BungyPump tidigare, och är nu mycket glad över att ha blivit introducerad.
Needeya Islam, Australia
Mitt liv har kantats av problem i underarmarna sedan början av 90-talet, vilka jag har opererat vid sex tillfällen. Den sista genomgick jag vintern 2011 och efter det bestämde jag mig för att klara av yrkeslivet och att få en bättre livskvalité. Åren hade satt sina spår och viktökningen som skett var nu ett problem, jag hade lämnat kategorin mulliga och stabiliserat en tillvaro bland de överviktiga. En fantastisk möjlighet uppstod då jag hörde talas om BungyPump vars unika förmåga var att de gav en friktionsfri rörelse genom att trycka ner stavarna med ett motstånd, där den fjädrande uppbyggnaden tar bort de stumma stötarna från stavisättningar. Sagt och gjort, ett besök i en sportbutik och jag var nu stolt ägare till 4 kg BungyPump träningsstavar. Vändpunkten kom 2012, med ett telefonsamtal en kall vinterdag i februari som gav mig anledning att påbörja min resa tillsammans med mina nyinköpta stavar. Min vän behövde minska sin vikt med 15 kilo och jag behövde stärka mig efter operationen. Första träningspassen var extremt tuffa, fanns många gånger jag vill slänga iväg stavarna. Men skam den som ger sig. I slutet av Mars var jag klart mycket starkare än tidigare och klarade nu av att trycka ner helt och hålla emot betydligt oftare än tidigare. Nästa vändpunkt blev inköpet av en våg och den visade med mig på 76,8kg. Nu lades ännu mera fokus på träningen med stavarna, här skulle kämpas bort många kilo. Fyra till fem träningspass inplanerades nu per vecka i min kalender, framtill midsommar kämpade jag mig framåt med mina fyrakilons stavar. Tillät mig därefter en period av mindre träning, njöt av sommar och sol och promenerade då lusten föll på. I augusti återupptog jag träningen i full styrka, nu med 6 kilos stavar som jag fått på min 40- års dag av min familj. Träningspassen var lika många nu som tidigare och jag började nu alternera mina promenadvägar till betydligt mer utmanande alternativ, mer svårare och fler backar. I ur & skur kämpade jag på, det fanns inget dåligt väder, allt efter veckorna gick minskade även siffrorna på vågen och i december år 2012 hade jag uppnått mitt mål, 53kg. Efter 10 månaders träning och 24 kilo lättare är jag häpnadsväckande mycket friskare. Sedan dess har jag fortsatt att träna med BungyPump 3-4 gånger i veckan och jag håller min vikt än idag. Mina armproblem är idag betydligt mindre, jag är inte längre beroende av att äta tabletter för att mina besvär och jag är väldigt glad över att jag nu kan cykla igen, vilket jag inte kunnat göra sedan problemet uppstod. Även min astma är avsevärt mycket lättare att medicinera då den är så otroligt mycket bättre idag. Sammantaget har stavarna blivit en del av mitt liv och de har verkligen medfört att jag blivit hälsosammare, friskare och livskvalitén har höjts till en nivå jag aldrig trodde var möjlig.
Pernilla Johansson Wallin, Stockholm 2013
Mitt namn är Birgitta Hultgren och jag fyllde 65 år i år och det här är mina erfarenheter av BungyPump. Jag har levt ett bra liv men stressade alltför mycket under en längre period. Det kom att få stora konsekvenser för min framtida hälsa. År 2000 gick jag in väggen samtidigt som infektionerna stod som spön i backen och jag blev då sängliggande under ett antal år. 2003 en kväll när jag låg i sängen för att sova och skulle vända mig om började hjärtat rusa och slå ojämnt, min puls låg på 100/140 slag/min och andetagen låg på ca 30/min. Det har varit är många turer med problemen av mitt hjärtflimmer och fyra hjärtoperationer. Förra sommaren fick jag inte längre som det heter episoder av flimmer utan det blev kroniskt dvs inga uppehåll. Det gjorde att jag kunde inte röra mig speciellt mycket eftersom det blev svårt att andas. På försommaren i år så var jag hos en god vän som berättade om BungyPump. Jag noterade att hon hade bra hållning och fått så snygga överarmar och hon berättade hur bra hon tyckte BungyPump var. Så jag köpte mig ett par stavar och till en början kund jag inte gå särskilt långa promenader. Men så småningom gick det bättre och bättre, det blev lättare att andas, lättare att få schvung i stegen och att ta sig framåt. Jag kan nu promenera mera med och utan stavar och har till och med klarat av att gå cirka 1 timme i sträck med mina stavar. Det är viktigt att röra sig även om det tar emot, men jag vet att hälsoeffekterna är stora inte minst när det gäller att gå ned i vikt vilket också är bra för hjärtat. Min vilopuls är 55 slag/min och andetagen i vila ligger på 7-8 st/min. Så gott folk ta itu med hälsan i tid och vänta inte på sjukdomarna utan planera för ett friskt och långt liv utan sjukdomar och läkemedel.
Birgitta Hultgren, Stockholm 2013.
"Jag älskar att använda mina BungyPump-stavar för att de ger mig en ökad förbränning och höjer min vilja att nå högre höjder. Jag använder stavarna till att köra mina PowerWalks varje morgon och pressa mig själv mot nya mål. Tycker att stavgång är en väldigt effektiv träningsform som man kan utveckla på många sätt." www.slejman.se
Slejman Karadag, Biggest Loser
"Verkligen genialisk produkt ni har. Jag har gått med stavarna sedan augusti, gått ner från 103 kg till 85 och blivit ruggigt vältränad på kuppen. Perfekt att träna överkroppen när man går samtidigt särskilt då man spar tid som småbarnsförälder."
Andrei
"Vill bara tala om hur nöjd jag är med mina stavar. Den värk som jag haft i nacke o axlar i många många år är nu sedan 6 månader tillbaka helt borta. Ni fattar inte hur skönt detta är. Har andvänt 4 kg i ett år nu. Så nu är det dags att beställa lite nya ploppar till stavarna. Tack för detta!"
Leif P.
"Vill tacka för dessa fantastiska stavar, köpte mina i somras och går ungefär tre-fyra ggr i veckan, en runda på fem km. Jobbat i sjukvården i fyrtio år, haft mycket besvär med ont i nacken o värk i axlar. Nu fått en helt annan styrka och värken är borta, får både styrka i armar o ben. Innan har jag gått på styrketräning på jobbet vilket inneburit långa arbetsdagar med restid, slår liksom två flugor i en smäll som man säjer då jag både får styrkträning i både armar o ben med dessa stavar. Sen att jag kombinerar härlig musik i mina hörlurar från spotify är ju en annan sak."
Inger Andersson
"Är en nybliven pensionär som spelat golf i 35 år. På icke golfsäsong har jag i några år gått med stavar. För några veckor sedan köpte jag era stavar med 4 kilos tryck. Jag har gått med dessa några gånger. Vilka fantastiska stavar, helt obegripligt att det är sådan skillnad mot "vanliga" stavar. Fantastiskt. Jag har redan rekommenderat dessa till flera golfspelare. Måste vara kanon att träna med dessa på framför allt icke golfsäsong. Jag bor större delen av vintern i Spanien, skall självklart ta dessa med dit och se till att övervintrande svenskar skall träna med Era stavar. Tackar för en jättefin och nyttig produkt."
Bengt Westerberg, Luleå
"Vill tacka er för helt otroliga stavar, en fantastisk uppfinning. Jag började gå med Bungy Pump-stavarna för cirka 4 veckor sedan och från att vara en sporadisk motionär är jag nu ute och promenerar i raskt takt 1-3 gånger om dagen, ca 30-90 minuter per gång. Promenaderna har blivit så mycket roligare och suget efter att få gå ut och promenera är helt otroligt. Tidigare gick jag med vanliga stavar men jag fick ont i armar, rygg och axlar. Mina stela axlar och armar är redan mycket mjukare och rörligare. Min hållning har blivit tiofalt mycket bättre. Jag har minskat med 1,5 cm i armomfång och det på varje arm, på bara fyra veckor. För övrigt så rasar vikten nu. Vill också tillägga att uppförsbackarna har då aldrig tidigare varit så sporrande som dom är nu med dom här stavarna, man får liksom lust att trycka på mer. Tidigare har jag försökt undvika uppförsbackar, nu försöker jag få in så många som möjligt på mina promenader."
Marika
"Jag har använt stavarna cirka fyra månader och kan bara säga positiva saker om dessa. Den mängden muskler du använder under en stavgång är i stort sett hela överkroppen, i olika positioner och tack vare fjädringen. Nedslaget med stavarna blir aldrig hårt vilket gör att musklerna jobbar mjukt och följsamt. Min muskelmassa har snabbt ökat i axlar, rygg och bröst och detta har gett mej ännu bättre hållning, starkare armar, axlar och rygg vilket jag så väl behöver i mitt yrke. Jag har sålt flera par stavar till mina patienter med bl.a. ryggbesvär, dålig hållning, svaga magmuskler och de patienter som har använt stavarna har upplevt ett riktigt bra resultat."
Teija Enlund, Massör

Sidor